Mörk kladdkaka med cookies & chokladsås |
200 g mörk bakchoklad
3 ägg
2 dl strösocker
5,5 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
6 ballerina kladdkaka-kex
Chokladsås på tub
Till servering;
Minimaränger
Vispgrädde
- Smält smöret & bryt ner chokladen i bitar tills allt är helt smält
- Vispa ägg, socker & vaniljsocker fluffigt. Vispa ner mjöl & salt. Tillsätt sist chokladblandningen. Häll smeten i smord form.
- Bryt ballerinakexen i bitar & tryck ner i smeten. Marmorera kakan med chokladsåsen.
- Baka mitt i ugnen i 170 grader ca 15-20 minuter. Strössla över minimaränger & servera med lättvispad grädde.
Verkar gott...
SvaraRaderaÖnskar dej en mysig trettondagsafton...♥
Trettondagskramar
Malin♥♥
Huga då! Hur gott såg inte det ut då! Livsfarligt smarrigt!
SvaraRadera