torsdag 5 januari 2012

Tips på en underbart god efterrättskaka

Mörk kladdkaka med cookies & chokladsås
100 g smör
200 g mörk bakchoklad
3 ägg
2 dl strösocker
5,5 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
6 ballerina kladdkaka-kex
Chokladsås på tub

Till servering;
Minimaränger
Vispgrädde

  1. Smält smöret & bryt ner chokladen i bitar tills allt är helt smält
  2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker fluffigt. Vispa ner mjöl & salt. Tillsätt sist chokladblandningen. Häll smeten i smord form.
  3. Bryt ballerinakexen i bitar & tryck ner i smeten. Marmorera kakan med chokladsåsen.
  4. Baka mitt i ugnen i 170 grader ca 15-20 minuter. Strössla över minimaränger & servera med lättvispad grädde. 

2 kommentarer:

  1. Verkar gott...
    Önskar dej en mysig trettondagsafton...♥

    Trettondagskramar
    Malin♥♥

    SvaraRadera
  2. Huga då! Hur gott såg inte det ut då! Livsfarligt smarrigt!

    SvaraRadera